Grön ärtsoppa med mynta

 
Ingredienser:
4 port.
  • 1 liten finhackad schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 300 g frysta gröna ärtor
  • 3,5 dl höns- eller grönsaksbuljong
  • 2 msk hackad mynta
  • salt och peppar
  • 0,5 dl crème fraiche eller gräddfil

Till servering:

  •  myntablad
  •  nymalen svartpeppar

Gör såhär:

Stek löken i olivolja i en kastrull utan att den tar färg.Tillsätt gröna ärtor, buljong och mynta. Låt koka upp och sedan sjuda i cirka 3 minuter.

Mixa soppan i matberedare eller med stavmixer. Späd med mer buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.

Till servering:

Häll upp i små glas och toppa med crème fraiche eller gräddfil. Garnera med en kvist mynta och vrid över peppar.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback