Changeling

"Changeling" är en film som får en att knyta näven. Hårt.  Men den sörjande modern är evig. Hennes sökande är alla mödrars primala kamp för sina barn.


Den dramatiska historien baseras på en sann berättelse om hur en ensam kvinna stod upp emot ett korrupt samhällssystem. En helgdag våren 1928 i Los Angeles tvingas den hårt arbetande mamman Christine Collins att arbeta övertid. Hon tar farväl av sinnioårige son Walter  i lycklig ovisshet att det är sista gången de ses. När hon kommer hem är huset tomt. Grannskapet likaså. Polisens spaningar efter pojken är förgäves. Eller rättare sagt väldigt korta.


Ändå tills den ansvarige utredaren Captain Jones under stort mediepådrag arrangerar en "återförening" mellan mor och son. En förvirrad Christine tvingas låtsas att den främmande pojke hon möter upp är hennes egen och övertalas att ta hem honom "på prov". För Los Angeles kritiserade och korrumperade poliskår framstår hennes envisa hävdande att sonen fortfarande saknas som en krigsförklaring. Mrs Collins är ett hot som kommer att desarmeras med varje medel - för som Captain Jones säger: "The policy is whatever we say it is". Christine har tillit i en pastor (John Malkovich) som upplyser folk om polisens illgärningar.

"Changeling" levererar tveklöst en av årets upplevelser Resten är nävar i ens solar plexus. Bland de bleka, fintonade 20-talsmiljöerna, bland all proper klädsel och välskriven dialog lurar den mest försåtliga grymheten - ett rättsystem som vänder sig mot en älskande mor. Poliser som förgriper sig på det samhälle som de ska skydda. Moralisk bankrutt.


Beundran för Christine Collins historiska mod och integritet får filmen att luta lätt åt glorifiering. Det är närmast oundvikligt. Men i skuggan av ljuset lurar ögonblicken då den välgjorda ytan perforeras av maktövergreppens fula tryne och man knyter näven återigen.

Recension ifrån Movizine.se




Personligt:
Filmen började inte alls starkt.. tyckte den var något av lite tråkig. men jag visste inte vad som väntade bakom hörnet. en HELT OTROLIGT BRA FILM! Filmen levererar från mitten till Sista ordet i filmen!.... HOPP!
Att samhället kan se ut som det gör. att poliserna har den makt de har? ja precis.. det är jue fortfarande så.? ju högre upp man är i samhället.. desto mer makt har man? är det rätt?...
Filmen ger en massor av tankar både under filmen och efter filmen... Jag skulle se filmen med mamma men det blev inte så.. utan jag laddade ner den på izohunt.com med övesättning. Jag rekomenderar inte att ni går på bio å kollar på filmen om ni är känsliga och blir lätt upprörda och vill ba svära å skrika mitt i filmen.. vilket jag faktiskt gjorde.
JAG REKOMENDERAR FILMEN VERKLIGEN! den är ganska sorlig men om ni tyckte filmen. An american crime var bra. då kommer ni älska denna!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback