<3


En riktig vän är den som kommer när alla andra går.
Vänner är den familj vi själv väljer.
Vänner är skatter.
En vän står vid din sida oavsett vad .
En vän släpper aldrig taget om dig vad än du gör.
En vän hjälper en att förstå.
En vän gör allt för att du ska vara lycklig .
En riktig vän vänder dig aldrig ryggen.
En vän
- av Siv Andersson
En vän kan bejaka
och skärpa alla sinnen.
Hon delar gärna tankar,
drömmar och minnen.
Hon lyssnar och besvarar
och vågar alltid fråga.
Och när du är rädd
kan hon få dig att våga.
Hon står vid din sida
när livet är hårt.
Och hon får dig att skratta
åt det som varit svårt.
En vän bryr sig om dig
för hon har dig kär.
Och hon älskar att se dig
precis som du är.
En riktig vän är den som kommer när alla andra går.

Vänner är den familj vi själv väljer.

Vänner är skatter.

En vän står vid din sida oavsett vad .

En vän släpper aldrig taget om dig vad än du gör.

En vän hjälper en att förstå.

En vän gör allt för att du ska vara lycklig .

En riktig vän vänder dig aldrig ryggen.365 saker du kan göra.......

Älskar den här sidan...

I'm.....


KÄRLEK

Med respekt ÄLSKAR jag dig!

Vad är endometrios?

Jag lider av Endometrios...

Endometrios - den dolda kvinnosjukdomen

 • orsaken till endometrios är delvis okänd
 • endometrios är en "godartad" sjukdom
 • vissa kvinnor med endometrios är symptomfria
 • endometrios kan ge kroniska smärtor
 • ungefär 10% av alla kvinnor i fertil ålder har endometrios
 • 25-50% av ofrivilligt barnlösa kvinnor har endometrios

Endometrios kommer av att livmoderns slemhinna (endometrium) finns på fel ställe; på t ex äggstockar eller äggledare. Endometrios är en vanlig men dold kvinnosjukdom som drabbar ca 5-10% av alla kvinnor i fertil ålder.

Det är en kronisk sjukdom som det ännu inte finns något bot för och man vet inte heller varför den uppstår. Det finns dock olika behandlingar att tillgå för att minska symtomen.

implantationsteoribild

Livmoderslemhinna kommer ut i buken via äggledarna.

Livmoderns insida är klädd med endometriet (livmoderslemhinnan). Vid menstruation är det endometriet som stöts ut. Det blöder ner genom livmodertappen och slidan men det händer också att man normalt blöder ut i buken via äggledarna och äggstockarna. Vid endometrios kan dock inte all livmoderslemhinna som hamnat i buken tas bort av immunförsvaret utan finns kvar och skapar kronisk inflammation i buken. Slemhinnan kapslas in och kallas cystor.

Livmoderslemhinna kan hittas i eller på äggstockarna, utanpå livmodern, i livmodermuskulaturen (heter då adenomyosis) eller på uterosacralligamenten (området mellan livmoder och ändtarmen). Endometrios kan också hittas på tarmarna, blindtarmen, urinblåsan och diafragma. I sällsynta fall har endometrios hittats långt ifrån livmodern.

Endometrios är en godartad sjukdom som inte leder till döden men den leder ofta till svåra livslånga smärtor.

Riskfaktorer

Vi vet inte vad som orsakar endometrios men det tros vara en kombination av flera faktorer:
 • Multigenetisk, dvs flera gener
 • Miljöfaktorer (virus, stress, gifter etc)

Mina behandlingar...

Jag har blivit behandlad iform av hormonsprutor, som satte mig i klimateriet. Vilket gav mig humörsvägningar och svettvallningar. Pga av min psykiska ostabilitet av behandlingen fick den avbrytas efter 7 månader. Mina cystor hade endast krympt "torkat" cirka 1 cm.. vilket inte var målet, målet var att allt skulle försvinna.
Idag äter jag Orgametril som också gör att jag är i klimateriet, dock är det inte lika påfrestande när det gäller psyket, har tagit dem i 1 månad för tillfället. Vi får väll se hur det blir.
Idag är jag mestadels smärtfri, lite humörsvägningar och svettvallningar. Om en månad är det dags för ännu en kontroll. Vi får hoppas på det bästa.

 


Billy's Boot Camp Workout 1-6

Eftersom jag älskar att unna mig en massa gott, så måste man hålla igång å jag gör det med Billy! =)Bli den perfekta flickvännen

SEX SÄTT ATT BLI EN BÄTTRE FLICKVÄN


Alla relationer överlever en stund enbart tack vare kärleksruset. Men när rutinen börjat falla in och vardagen tär på ert förhållande, så måste ni börja tanka ny kärleksenergi.


Och vi börjar med dig. Så här blir du en bättre flickvän:

1. Ge honom frihet
Du trodde kanske att "passion" var att ses så ofta som möjligt, men det är fel. Ge honom tid att umgås med sina vänner, samtidigt kan du prioritera det du själv vill göra på egen hand. Detta ger er inte bara utrymme, utan även mer att prata om när ni väl ses.

2. Agera nykär
Ett förhållande sägs ju alltid vara bäst i början, då man alltid går runt med fjärilar i magen. Behandla honom som du gjorde då ni precis hade träffats, hur långt tid ni ön varit tillsammans. Gå på dejt, ät på samma ställe där ni först åt tillsammans och sådana saker. Hångla upp honom mot en vägg och överraska honom med små lappar i lägenheten.

3. Engagera dig i "er två"
Ta inte ert förhållande för givet. Uppskatta varje minut och visa hur viktig han är för dig, utan att bli för påträngande (tänk på första punkten). Engagera dig i honom, lyssna när han pratar, ställ frågor om hans jobb och hans fritidsintressen. Ansträng dig lite extra så kommer han att göra det samma för dig.

4. Ge komplimanger
Det är inte bara du som är beroende av uppmärksamhet. Din pojkvän är förmodligen lika fåfäng som du och vill höra hur snygg han är.
Men var noggrann att du använder komplimanger med måtta och att du gör det mer rätt eftertryck. Du måste verkligen känna det du säger annars blir det falskt och ihåligt. Allt det vackra du tyst brukar tänka för dig själv – säg det rakt ut!

5. Ta initiativ
Ta inte för givet att han ska fixa allt, kom med egna förslag. Ta initiativet till sex, bestäm vilken film ni ska hyra även om han alltid tillåter dig det, vad ni ska äta och hur ni ska tillbringa er semester. En mesig ja-sägare är inte lika attraktiv som någon som kommer med egna förslag.

6. Håll sexlivet intakt
Det är lätt att skylla på annat, huvudvärk, mens eller stressat schema. Bortförklaringarna är många när man inte orkar ha sex, men vänjer ni er av att inte ha sex kommer ni heller inte att sakna det vid en punkt (du minns väl hur det var att vara singel, det kunde gå ett tag mellan sexakterna). Försök att få tillbaka lusten även om du är trött. Du kommer att få blodad tand och aldrig förstå varför ni slutade med att ha sex. Tänk även på vilken lyx det är att ha någon att ha sex med.

KÄLLA

 

LÄS DETTA OCKSÅ!

 


Hårtips!

Ricinolja gör att håret växer nästan upptill 4 cm i månaden. Det ger också tjockare, friskare, glansigare hår.
- Smörj in det i hårbottnen, samt hårtopparna.
- Låt verka i 30-40 minuter.
- Skölj ut det rikligt med schampoo/balsam.
Finns att köpa på bodystore eller apoteket för dryga 50 kr.
B-vitaminer gör håret starkare.
Finns att köpa i de flesta livsmedelsaffärer, köpte mina på citygross, dock inte i burk utan i en liten kartongbox med 120 tabl. för ynka 30 spän.

9 tecken på att du träffat ditt livs stora kärlek

KÄLLA

(LÅNGT INLÄGG)

1. Ni strävar inte efter att göra förhållandet bättre

Många människor har romantiska relationer utan några större problem. Om man ser till grunden så är själva förhållandet i sig nog för att man ska känna sig nöjd, men det tycks alltid vara något som står i vägen för den sanna lyckan: ett stressigt arbete, ett irriterande ex, eller kanske en irriterande ovana.
Personerna i förhållandet anser båda att så fort de små problemen är borta så kommer förhållandet att förbättras. Tyvärr så fungerar inte förhållanden på det viset.  
Så fort ett problem ett löst kommer ett annat till ytan, och så finns det något nytt att jobba på och paret blir återigen olyckligt. Vad människor kanske inte inser är att om dom hela tiden försöker förbättra sitt förhållande och ständigt väntar på ”den sanna lyckan”, då är dom helt enkelt i fel förhållande. 
Sanningen är den att ett lyckligt välanpassat par inte ständigt behöver söka efter lyckan eller sträva efter något bättre. Ett lyckligt par bara är.

 

2. Du duger som du är

Du vet att du träffat den rätta när din partner älskar dig för den du är. Vi vet att det låter som en kliché, men som många andra klichéer så är det faktiskt sant. ”Ditt livs stora kärleks” beundran för dig är kraftfull - din blotta existens får din partner att tappa andan. Din partner beundrar de val du gjort i livet, din partner tycker du är smart, sexig, härlig att umgås med och helt enkelt fantastisk.Du behöver aldrig imponera på ”den rätta”, för du har redan gjort det genom att bara vara dig själv.


3.Ni hanterar konflikter väl

Låt oss säga att vi har två par som har varit tillsammans lika lång tid. Det ena paret grälar ofta, och det andra paret har inte bråkat en enda gång. Vilket förhållande tror du är i störst risk för ett uppbrott? 
Om vi tittar närmre på de båda paren finner vi att paret som aldrig någonsin bråkar troligtvis kommer att bryta upp. Någon i detta förhållande har åsikter och känslor som aldrig kommer upp till ytan,  tankar och känslor som istället ligger och gror och skadar förhållandet på sikt.
Det andra paret, som kanske bråkar något mer, tar upp saker de inte är nöjda med, gör sina röster hörda, och kan därför reda ut problemen med varandra. Detta par respekterar varandras åsikter och finner även en djupare förståelse i förhållandet genom att låta allt komma upp till ytan och hantera problemen. Det är hur par löser sina problem och konflikter som bestämmer hur väl deras relation fungerar i slutändan. 

 

4.Du vill veta allt om din stora kärlek

Om du spenderar tid med någon som verkligen är ”ditt livs stora kärlek” kommer du så småningom också att lägga märke till alla de små detaljerna i hans eller hennes liv.  Du intresserar dig för hans eller hennes dag i detalj,  historier från barndomen och till och med gamla bilder blir fascinerande. När detta händer vet du att denna person är oerhört betydelsefull och viktig för dig.

 

5.Du och din partner förlåter varandra

Som vi tidigare beskrev i artikeln så är det hälsosamt för ett förhållande att reda ut problem och konflikter. Om ni bråkar så är ni ändå förnuftiga i era resonemang och gör allt för att lösa problemet. Ni erkänner att ni har fel, ni lyssnar och  försöker förstå varandra och ni ber om ursäkt om ni gjort fel. Det är inte så att ni måste vara perfekta, men om ni verkligen är varandras ”livs stora kärlek”,  så försöker ni få förhållandet att fungera och reda ut konflikten. 
Om ni dock ständigt bråkar med varandra utan att finna något sorts avslut på alla dispyter, var då försiktig, detta är tecken på att ert förhållande kanske inte håller i längden.

 

6.Dina vänner ser hur lyckliga ni är tillsammans

Om personerna som står dig allra närmst ber dig att gå ifrån någon, då gör du rätt i att lyssna på dem och inse att personen du älskar kanske inte är rätt för dig. 
Om personerna du litar på dock ser det du ser; vilken fantastisk människa du har träffat - om de stöttar dig i ditt förhållande, så är det ett starkt tecken på att ni faktiskt också hör ihop.
Dina närmsta känner dig bättre än du kanske tror.

 

7.Du vet hur du ska göra din partner lycklig

När det finns en djupare förståelse mellan två människor vet de hur de ska göra varandra lyckliga. Tänk till nu, vet du vad som gör din partner lycklig? Tänk på de små sakerna, vet du vad din partner gillar att äta eller vad för slags avkoppling han eller hon uppskattar?
Tänk även på de större sakerna - kan du få din partner att prata om sina drömmar och sina framtidsidéer? När din partner har problem med jobb eller med sin familj, kan du då hjälpa din partner att ta sig igenom problemen och se livet från den ljusa sidan igen? 
Slutligen, känner din partner dig lika bra som du känner honom/henne? 
Om du kan svara ja på ovanstående frågor så är detta ytterligare ett tecken på att ni är skapta för varandra!


8.Ni prioriterar samma saker i livet

Olikheter kanske attraherar, men det är sällan det fungerar i slutändan. Kompabilitet är nyckeln när det kommer till att skapa ett djupt och starkt band mellan två människor.
Till exempel, du kanske  planerar inför framtiden och tänker på din och din partners karriär och på hur era liv kommer att se ut i framtiden, medan din partner mest ser till nuet och vill tjäna pengar så han eller hon kan gå ut under helgen och ha roligt istället, då arbetar ni troligtvis inte mot samma mål och har olika prioriteringar i livet.
Om ni är på samma plan i livet och delar varandras värderingar och prioriteringar kommer ni att ha ett långt och lyckligt förhållande.


9.Du respekterar din partner

Ömsesidig respekt är en av grundstenarna för ett hälsosamt förhållande. Utan respekt för varandra kan ni inte skapa en stark och säker grund som ni båda kan stå på. 
När ni respekterar varandra så blomstrar ert förhållande. Er kommunikation blir djupare och er tillit växer sig ständigt starkare. Respekt är den viktigaste grundstenen för ett långt och lyckligt förhållande
Så medan du funderar över ditt förhållande och om du funnit ”ditt livs stora kärlek”, ta då en titt på denna lista. Om du kan kryssa för var och ett av dessa 9 olika tecken så kan du vara helt säker på att du träffat ”ditt livs stora kärlek”. Ta vara på kärleken er emellan och gör den så underbar och ljuvlig som bara du och din stora kärlek kan göra den!


Jag saknar dig.

Jag saknar honom, hans lukt, djupa andning, hur han ser på mig, hur han kysser mig.
Jag saknar hans fina leende med den där fina smilegropen som får mig att le varje gång jag ser på honom.
Han är så underbar, helt underbar, och jag är lyckligast när jag har honom vid min sida.
Han är Den, I'm sure! <3

-


-


MUMS!


Fluffig chokladtårta


Världens godaste och enklaste kladdkaka/kladdmuffins


MUMS!


The sims 3


Sanningen


Samra..

Jag saknar dig, kära kusin! <3

Pile moje<3

Han har gått å blivit stor nu... :)

<3


Nedam ja tebe nikome, ma bas nikome! <3

Volim te.

Anes <3

Min solstråle! :) <3

-


Tavlor

Dessa texterna kommer att pryda mina fina silver ramar på min tavelhylla över soffan, resultatet kommer kanske ikväll :)

?

Är det farligt att vara såhär kär?.....

That's Amore

Middag på That's Amore i Göteborg, underbar atmosfär, mysigt, romantiskt och så himmla gott.
Vi åt Il Rostico, 4 rätters middag. Det var perfekt.
Antipasto - Primo - Secondo - Dolce 
Förrätt - Pasta - Huvudrätt - Efterrätt
THAT'S AMORE

Tatueringar

Har fått lite frågor angående mina tatueringar. De flesta är fake, har gjort de genom www.faketattoos.se .
Jag har tre som är riktiga och det är ett hjärta på fotleden som jag gjorde i Polen, 2009 och två st på vardera handled, Mother och Father på arabiska. Som jag gjorde i Turkiet i sommras.

Älskling <3

Idag är det ingen vanlig dag, idag fyller min älskling 20 år.

Grattis på födelsedagen, önskar dig all lycka i livet. <3

Volim te!

 

Živi, vrišti, razbijaj i pleši... Čovjek je rođen da gubi i greši. Prodivljaj dane, prokockaj noći, jer jednom se ni to neće moći..... Sretan rođendan.


Danielle Steel

Skriver otroligt bra böcker. Rekomenderar starkt!

18 oktober

Imorgon åker jag till min älskling, stannar i 5 dagar!
Blir resturangbesök, shopping, fira älsklingen, mys, och massa,massa annat!
Som ni märker har jag börjat uppdatera lite, det är mest för att jag har lite tid över.
Vi får väll se hur länge det håller i sig :)


life

Jag lider av en kronisk sjukdom, det jag vill är att min omgivning ska ha förståelse för mig.

Just a REMINDER. Varje dag är en ny dag.

 • Lev livet, så som DU känner för att leva just idag.
 • Gör det DITT hjärta och själ brinner för.
 • Döm inte andra.
 • Se det positiva före det negativa.
 • Lev det liv DU vill leva!
 • Våga visa din kärlek, till den/de du älskar. Det kommer att uppskattas.
 • Hata inte,
 • Bråka inte, det leder ingenstans.
 • Försök att förstå situationen, försök känna empati.
 • Lär dig av livet, Visa uppskattning, Le!
 • Livet är för kort för att ha dåliga stunder.
 • Försök att fånga dagenvarje dag!
 • Andas, och känn efter: vad är det, jag, min kropp, min själ, mitt hjärta vill.
 • Visa respekt, ge chanser, använd hjärtat.
 • Omge dig av människor som ger dig glädje och lycka.
 • Utvecklas.
 • Handlingar betyder mer än ord, men ord behövs också.
 • Var glad och lycklig för att DU finns. Finns ingen som dig!
 • Våga förändras.
 • Börja från dig själv.

 

Tack till min underbarasnyggasmartalegendariskaroliga, knasigastebästa tetka/moster Elvira  Djulic: som är bland de mest inspirerande människorna i mitt liv. Volim te!
<3

Älskling & Jag.

Luna&Sinan Sakic

Det var OTROLIGT!

<3

Han är Den, I'm sure!

Kärlek.

<3

Älskling och Jag

Jag å älskling har inget datum som är vårat. Vi har känt varandra sedan Juli 2010 då det sa klick.
I April 2011 blev det offentligt. Han är den bästa jag vet! <3

Turkiet.

I slutet av augusti månad tog jag å älsklingen en sista minuten resa till Turkiet.
8dagar med sol,bad och kärlek.
Solnedgången i Alanya på stranden :)
Utsikten från vår balkong.
Älskling och jag. <3

If I had one wish........

Jag önskar allt var mycket lättare.
Behandlingarna tar slut på mig, och jag kommer ju aldrig bli frisk.