Check.

Imorse körde jag en runda på 18 km inlinesåkning! Helt jävla underbart!

Visste ni att.....


De flesta som provar blir förvånade över att något som är så enkelt och så roligt också kan vara bra träning. Men det är det. I allra högsta grad. Precis som i löpning belastar du med hela kroppsvikten, vilket ger högre förbränning och större träningseffekt. Till skillnad från löpning är dock skaderisken av själva träningen betydligt mindre, eftersom inlinesåkningen innebär att du glider fram och slipper löpningens "stötar" när du sätter i fötterna.

Använder du dig av långfärdsskridskoteknik - kroppen framåtböjd, djupa sidorskär med benen, armar som pendlar i takt med stegen - får du största möjliga träningseffekt, men det är också den teknik som ger mest träningsvärk i början. Du behöver starka mag- och ryggmuskler för att orka hålla kroppen framåtlutad, så det kan löna sig att komplettera träningen med övningar för mage och rygg (crunches och ryggresningar är effektiva och kräver ingen specialutrustning).

Inlinesåkning tar rejält på benen. Fram- och baksida lår brukar ha en god grundstyrka av "vanlig" motion som gympa, aerobics, löpning och cykling. Därför brukar träningsvärken efter inlinesåkning främst kännas på in- och utsidan av låren.

Åker du med djupa sidoskär kommer du också att känna av det i höfterna och baken. Stretcha därför alltid låren, baken och ryggen extra noga efter varje pass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback