Grasak s'piletinom/ Gryta med ärtor/grönsaker och kyckling
Ca 4port
Ingredienser:
- 2-3dl frysta ärtor
- 1-2dl frysta sommargrönsaker
- 2-4 kycklingfiléer (beroende på storlek)
- 3-5 dl vatten (beroende hur saftig man vill ha den)
- Kryddor: salt, peppar, vegeta, paprika krydda, persilja godast med färsk.
- Extra (om man vill) : Kikärtor/linser/kidneybönor/
Gör såhär:
1. Dela kycklingen i tärningar och stek i stekpannan ca 15 min. först på låg värme och sedan lite högre värme.
2. Häll i vattnet och låt koka upp.
3. Häll därefter i ärtorna och grönsakerna låt koka på svag värme i 10min
4. Ha i kryddor och sist persilja.
- Gott att äta med en klick cream fraich
- Går även att göra med köttfärs
- Min pojkvän gillar Potatismos som tillbehör till detta, då gör jag grytan, inte lika "grytig".
Kommentarer
Trackback