Grön ärtsoppa med mynta
Ingredienser:
4 port.
- 1 liten finhackad schalottenlök
- 1 msk olivolja
- 300 g frysta gröna ärtor
- 3,5 dl höns- eller grönsaksbuljong
- 2 msk hackad mynta
- salt och peppar
- 0,5 dl crème fraiche eller gräddfil
Till servering:
- myntablad
- nymalen svartpeppar
Gör såhär:
Stek löken i olivolja i en kastrull utan att den tar färg.Tillsätt gröna ärtor, buljong och mynta. Låt koka upp och sedan sjuda i cirka 3 minuter.
Mixa soppan i matberedare eller med stavmixer. Späd med mer buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.
Till servering:
Häll upp i små glas och toppa med crème fraiche eller gräddfil. Garnera med en kvist mynta och vrid över peppar.
Kommentarer
Trackback